Helge Hognset skriver i en kronikk i Klassekampen 14. august at det blir en "kjernekraftboom" i Arendal. Det er nok en viss overdrivelse, slik Hognset også mildt sagt overdriver med å skrive at Halden-reaktoren ble bygget "for å redde uberørt natur fra ytterligere nedbygging", i følge avisa. Dette er så langt fra sannheten som det er mulig å komme.
Halden-reaktoren og de tre andre norske reaktorene hadde ingenting med kraftproduksjon å gjøre, selv om dette har blitt hevdet i ettertid, og ingenting å gjøre med naturvern. De ble bygget for å skaffe Norge atomvåpen. Prosjektet ble stoppet av atomvåpenmotstand og av USAs ikke-spredningspolitikk. Så det ble aldri fullført. Derfor endte disse fire reaktorene i dekommisjonering, et fint ord for en svært kostbar, høyradioaktiv skraphaug.
Den første betingelsen for å snakke edruelig om framtida til norsk atomvirksomhet er å snakke sant om denne virksomhetens historie. Men Hognset kjenner tydeligvis ikke Da Norge ville bli atommakt, som kom i 2021. Han skriver som om denne ytterst pinlige historien ikke finnes.
Men det gjør også direktør Nils Morten Huseby, som leder Institutt for energiteknikk, IFE – tidligere Institutt for atomfysikk, IFA. Huseby har hindret innsyn i IFA/IFEs historie og dermed lagt forholdene til rette for Hognset og personer med tilknytning til bedriften Norsk Kjernekraft. Både han og representanter for KrF, Frp og Høyre fremmet mandag 14. august på Arendalsuka forslag om å kjøre igang en propaganda-offensiv for kjernekraft for å snu folkemeningen, beskrevet som "kunnskapsinnhenting" og "utredninger".